Merhaba canim. Once ayina uygun mevsim sebzeleri ,sonra yogurt en sonra ayina uygun mevsim meyveleri ile baslamak onerilir. Karisim veya bulamac turu onerilmez. İleri de besin reddine sebep olabilir. İlk zamanlar en fazla 2 besinin karistirilmasi onerilir. Ben bu sekil basladim cok bisey secmez sadece sebzelerden bazilarini yemez,kereviz,enginar ,semiz otunun da yemegini yaparim zorla biraz yediririm. 1-2 yas arasi semiz otunu daha iyi yerdi. Kahvaltida peynir,yumurta ve ceviz mutlaka yer.
İlk olarak mevsim sebzelerini buharda pisirerek veya haslayip suyunu cektirerek 3 gun kurali ile verebilirsin. Kabak,patates,havuc ,tatli patates ek gidaya baslangic icin ideal besinlerdir. Sonra yogurt deneyebilirsin. Daha sonra kahvalti ogunune gecince yumurta sarisi,avakado ve ev yapimi yogurttan yaptigin lor peynirini verebilirsin.
7.5 aylik gibi ilikli kemik suyu ve kuzi kiyma deneyebilirsin. Yaptigin sebze haslamalarina koftelik bulgur katabilirsin.
Hem kendin yedir hem de eline vererek ilerle. Mesela patatesi ,tatli patatesi catalla puturlu olacak sekilde ez ver. Hemde parmak dilim seklinde eline verebilirsin.