0 oy
362 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (3 puan) tarafından

Kızlar bir buçuk aylık bebeğim var. Doğduğundan beri pişik oluyor poposu. Her gün yıkıyorum. Kullandığım bezi değiştirdim. En iyi pişik kremini aldım. Bir de pamukla siliyorum ama yine de poposu kıpkırmızı. Ne yaptıysam kurtulmadı pişikten. Bir öneriniz var mı? Neyi yanlış yapıyorum? 

15 Cevaplar

0 oy
(19 puan) tarafından

Pamuk var ya bebekler için ben cıvıl den alıyorum ondan kullan ben de aynıy dı işte aklına gelen bezi kulan dım ıslak mendil lerden oluyor birde sudocrem var ya bebek bakım kremi ondan kullanıyorum her altını açmam da  sürüyorum geçer inşlh çok kötüsünü yaşadım 37 günlük şuan 

(3 puan) tarafından
Sudocrem var bende de isilik için verdi eczacı. Diyorum ya pamuk da kullanıyorum başta ıslak mendil kullanıyordum sonra pamuğa geçtim ama fayda etmedi
(19 puan) tarafından
Poposuna da sür canım sürekli o topar lar sana resmini atsam da görsen poposunu
-Reklam-
0 oy
(28 puan) tarafından

Selam kızım suan 13 aylık bizde senin gibiydik her tur markayı denedim bezde, İslak mendil hiç kullanmadım saten yazın dogdu bez uzunda durmuyordu ne yaptıysam yok. Kendi çişi kendi kakası dokunduğu anda pancar gibi oluyordu saglık ocağına cocuk doktoruna götürdüm en fazla verdikleri hamezing ve hametan di ama hiç bi işe yaramadı diger pişik onleyicileri söylemiyorum denemedigim kalmadı. Hatta eczaneye karısım bile yapmışlardı oda işe yaramadı. Cildiye götürdüm en son randevude bulunmadığı için 3 bucuk aylıktı. Ozmana kadar bi kere pürüzsüz görmedim bölgesini desem yeridir. Doktor 2 tane kortizonlu krem verdi artı hametan yazdı bolca. günde bi kere surdum birini aksam birini sabah sürdüm. sonra hafifledi ama gecmedi doktor tekrar gelirsin 7 gün sonra gecmezse dedi gittim biraz daha uzattı süreyi sonra gectı sukue. Yani tavsiyem bi cildiye doktoruna görün ben suan eski usul bez kayantıp onunla bakımını yapıyorum işlem bitince tekrar kaynatıyorum bezleri pamuk bile onermedi aşırı hassas oldugu için. 13 aylık ama her kaka yaptıgında hala kızarıyor suan hametan suruyorum eger kotuye dogru gidiyorsa kortızonluya geçiyorum sonra geciyor sukur. Şimdide tam kuyruk sokumunda bezin arka lastık kısmı degdigi için maf olmus cocuk sıcaklarda etken tabi hassas bebek zor inşallah tez zamanda gecer. 

0 oy
(344 puan) tarafından

Tüp Arko varya yeşil olan anında etki ediyor iki oğluma da kullandım geceden sürüyorum yıkayıp sabaha iyileşmiş oluyor 

(65 puan) tarafından
Bunu gördüğüm iyi oldu evde var bende bı oğluma deneyeyim inşAllah iyi gelir
(344 puan) tarafından
İnşallah canım benim çocuklarıma çok iyi geliyor çünkü
0 oy
(47 puan) tarafından

Merhaba sezeryan doğum olduysa şayet bu şekilde Doğan bebeklerin cilt mukazosasi tam oluşmadığı için çok hassas oluyor.Pisiklerin bez ile alakası yok.Ben size bunu nasıl çözeceğizi anlaticam.

1.Cildi çok hassas olduğu için 2-3 saate bir mahakak bez degistiririn

2.Bebeginizi temiz arıtılmış yada içme suyu ile yıkayın 

3.Altini silerken Kare Pamuklar var onları kullanın.

Trenyolda ıslak mendil kutuları satılıyor.Onlardan alın pamuklari temiz su ile ıslatıp bu kutunun içerisine koyun ve sürekli bu ıslak pamukla silin.İki günlük hazırlayın pamuklari.

4.Pamukla altını silerken çok fazla sürtmeyin pamuğu poposuna.Ben tampon hareketler ile narin bir şekilde siliyorum.

5.havalar çok sıcak günde iki kez altını 10 dakika açık bırakın.

6.Kirmizik ve pişik var ise fito krem kullanın.Surekli değil tabi pişik geçene kadar.Sonrasi normal pişik kremine geçersiniz.


Kısaca en önemlisi düzenli bez degisimi ve silerken hassas davranmak.

(3 puan) tarafından
Bezi günde 6-7 kez değişiyorum belki daha fazla
40 haftada sezaryen oldu
0 oy
(757 puan) tarafından

Gecmiyorsa mantar olmustur. Doktora gosterin kortizonlu bir krem verir. Osman Gonulal in youtube ta pisik icin dogal yontemler adli bir videosu var, izleyin mantara cevirmisse ne yapilabilir evde soyluyor orada. Biz de oyle olunca karbonatli suya oturtuyorum cok iyi geliyor. 

0 oy
(110 puan) tarafından

Kantaron yağı sürüyorum geceden  bezini öyle kapatıyorum çok faydasını gördüm ama ben 3 aylıkken başlamıştım 

0 oy
(56 puan) tarafından

Canım bir de çok örtme ve bebeğin kaldığı oda en fazla 25-26 derece olsun. Bir de sık sık altını degistir. Hatta pişik olunca gündüz bebeğimin altına bez baglamiyordum. Yatağına değiştirme örtüsü seriyordum  her kirlettiginde değiştiriyorsun. Biraz zahmetli oluyor ama çok hızlı iyileşiyor ve hametan kullaniyordum.

0 oy
(41 puan) tarafından

Sık sık yıkamak 

Kantaron yağı sürmek 

İnce giydirmek 

Pamukla temizlemek benim yaptıklarım ekstra Krem kullanmam kantaron yağının çok faydasını gördüm 

0 oy
(81 puan) tarafından

Bende iki yane krem var dr vermisti ama tek surmeye kapatiyo cok iyi keremler bebeginiz kucukmus bi dr yada eczaciya danisip alabilirseniz isimlerini atabilirm

(3 puan) tarafından
İsimlerini söyler misiniz
(81 puan) tarafından
Beklazon Ve Terbisil kullaniyoruz ve cok etkili biz memnunuz bi eczaciya danisip uygun gorulurse drneyin derim
0 oy
(38 puan) tarafından

Kantaron otu yağı canın ben kiz8mda hep kullandım 

0 oy
(240 puan) tarafından

Pişiği görür görmez ilerletmeden parfümsüz saf sabunla 1 kere yıkıyorum ardına hemen mutlaka pişik kremlerini sürüyorum 2 güne düzeliyor. Sıklıkla bezini değiştirerek temiz bırakmaya çalışıyorum.

0 oy
(210 puan) tarafından

Bnm kızımda öyleydi aşırı pişik olmuştu bezini degistirdim suda krem kullndim çok şükür geçti 

0 oy
(7 puan) tarafından

Merhaba canım biz doğdu 10 gün sonra baslayan bir pişik 25 gün sürdü pamuklada sildim denemediğim Krem mülhem kalmadı en son 1 gün içinde geçiren furacin diye sarı melehm var doktorda danışarak kullandım sürekli yıkayıp bunu sürdüm 1 gün içinde  de geçti sonra bu Molfix izatonik sulu hassas ciltler için olan ıslak mendile başladım arada oluyor pişik hemen sürüyorum hiç kalmıyor denemeni tavsiye ederim 

0 oy
(1,146 puan) tarafından

İlk bebegimdede ikincisindede sudo krem kullaniyorum her bezden sonra sürmek lazım ilk bebegim diş çıkartırken daha farklı pişik oluyordu sudo fayda etmiyordu o zaman çocuk doktorum 4 krem karışımı vermişti o iyilestirmisti fito ve hametan vardı içinde ama diğer ikisini hatırlamıyorum 


Daha sonrasinda tüp arkı krem sürüp üstüne pudra dokmustum oda fayda etmişti 
0 oy
(1 puan) tarafından

İzotonik sulu ıslak mendil kullan. 

Hamezinc

Fito krem 

Pişik önleyici krem (baby mom içeriği geniş gayet güzel)  


Travazol gibi mantar kremi çok yaygın veriliyor sakın kullanmayın kuşing sendromu yapıyor çol tehlikeli.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 176 göst.
0 oy
2 cevap 214 göst.
0 oy
2 cevap 182 göst.
0 oy
2 cevap 367 göst.

1,477,527 soru

24,184,885 cevap

336,553 kullanıcı

...